Choď na obsah Choď na menu

Kĺbová výživa Flexit Liquid 500 ml - Nutrend

7. 1. 2018

Flexit Liquid je komplexná kĺbová výživa vo forme nápoja, ktorá zlepšuje pohyblivosť kĺbov, aktivizuje činnosť buniek, zúčastňujúcich sa na tvorbe vláknitej zložky spojivého tkaniva, pozitívne pôsobí v zlepšovaní mechanicko - elastických vlastností chrupaviek a kĺbov (pružnosť, zásobenie živinami), napomáha regenerácii a ochrane kĺbov a väzívproti degradácii. Obsahuje efektívne a overené zložky, ako glukosamín sulfát, chondroitín sulfát, kolagénne bielkoviny a peptidy, aminokyseliny, MSM, kyselinu hyalurónovú. Je to ochranný a regeneračný systém spojivového a kostného tkaniva (kĺby, kĺbové puzdrá, chrupavky, šľachy, väzy ...).

 

Odporúča sa:

  • pre doplnenie a obohatenie výživy pri kĺbových problémoch,
  • osobám s rizikom opotrebenia a námahy kĺbov (pri športe, nadváhe),
  • sobám so zníženou pohyblivosťou alebo únavou kĺbov
  • pre doplnenie výživy v poúrazových stavoch
  • osobám so zníženým príjmom vápnika

 flexit liquid - komplexná kĺbová výživa nutrend

 

Flexit Liquid a jeho účinné zložky

Kolagén (hydrolyzát želatíny) - zdroj širokého spektra aminokyselín a peptidov, ktoré sú využiteľné výhradne pre tvorbu kolagénu v organizme, pre správny vývoj, výživu a ochranu chrupaviek všetkých kĺbov, kvalitu vlasov, kože a nechtov, všetkých spojivových väzív.

Glukosamín je telu vlastná látka, tvoriaca sa z krvného cukru. Jeho dôležitá úloha je syntetizovať spojivové tkanivá, obmedzovať katabolické procesy v kĺbových chrupavkách, teda chrániť ich pred opotrebením.

Chondroitín sulfát - základný stavebný kameň výstavby a obnovy spojivových tkanív. POkiaľ ho máme v strave dostatok, chráni nás pred poškodením chrupavkovitých plôch.

Kyselina hyalurónová - hlavná zložka medzibunkovej hmoty v chrupavke - kĺbovej tekutiny, ktoré dodáva mäkkosť, pružnosť a mazľavost - teda to, čo kĺb potrebuje. Kyselina Hyalurónová je v kozmetike používaná zvlášť pre svoje superhydratačné vlastnosti, ktoré kĺbový aparát využíva rovnako pre hydratáciu a normalizáciu pomerov vnútorných tekutín

MSM (methylsulfonylmethan) - organická zlúčenina síry, vyskytujúca sa bežne v organizme ľudí. Podieľa sa na tvorbe vláken kolagénu a na tvorbe hlavných aminokyselín metionínu a cysteínu.

L-Prolín - aminokyselina nevyhnutná k tvorbe kolagénu, urýchľuje regeneráciu poškodených chrupaviek a väziva.

Vitamíny C, B6, D3 - Vitamíny vylepšujúce funkciu a zabudovanie látok potrebných pre pevné spojivové tkanivá, prispievajú aj k lepšej imunite.

Vápnik - Minerál č. 1 čo sa týka pevnosti kostí.

Horčík - "antistresový minerál" - imunitný booster a nervovosvalový pomocník.

 

 flexit liquid nutrend klbova vyziva

Flexit Liquid a jeho výhody

  • komplexná kĺbová výživa
  • v praktickej forme nápoja
  • napomáha k zlepšeniu pohyblivosti – flexibilite kĺbov
  • stimuluje činnosť buniek, ktoré sa zúčastňujú na tvorbe spojivové tkaniva
  • podporuje zlepšenie mechanicko - elastických vlastností chrupaviek, kĺbov (pružnosť, hydratácia)
  • podporuje účinnú a intenzívnu regeneráciu a ochranu kĺbov a väzív

 

Zloženie

Príchuť citrón: voda, fruktóza, glukosamín hydrochlorid (pôvod kôrovce), chondroitín sulfát, MSM (methylsulfonylmethan), L-prolín, glycín, kyselina L-askorbová (vitamín C), emulzie citrón (slnečnicový olej, prírodná aróma, farbivo E 161b), regulátory kyslosti kyselina citrónová a kyselina jablčná, konzervanty sorban draselný a benzoan sodný, kyselina hyalurónová (sodná soľ), sladidlá acesulfam K a sukralóza. Alergény sú zvýraznené v zložení.

Príchuť pomaranč: voda, fruktóza, glukosamín hydrochlorid (pôvod kôrovce), MSM (methylsulfonylmethan), chondroitín sulfát, L-prolín, glycín, kyselina L-askorbová (vitamín C), emulzie oranž (slnečnicový olej, aróma, farbivá E 160, E 160e, E 161b), regulátory kyslosti kyselina citrónová a kyselina jablčná, konzervanty sorban draselný a benzoan sodný, kyselina hyalurónová (sodná soľ), sladidlá acesulfam K a sukralóza, farbivo ß-karotén. Alergény sú zvýraznené v zložení.

 

Dávkovanie

1x denne 15 ml ráno nalačno. Pri prevádzkovaní športových aktivít možno dávku zvýšiť až na 2x denne 15 ml (medzi jedlami). Podávajte nepretržite aspoň 60 dní. FLEXIT LIQUID je vhodné kombinovať s výrobkom FLEXIT GELACOLL. Túto kúru je vhodné opakovať aspoň dvakrát ročne.

 

Tabuľka nutričných hodnôt

Nutričné hodnoty 1 dávka (15 ml)
Energetická hodnota 52 kJ / 12 kcal
Tuky 0 g
   z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 2,7 g
   z toho cukry 2,6 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0,3 g
Soľ 0 g
Glukosamín hydrochlorid 1500 mg
Metylsulfonylmetán 300 mg
Chondroitín sulfát 150 mg
L-prolín 150 mg
Glycín 150 mg
Vitamín C 72 mg
Kyselina hyaluronová 3,8 mg